انجیر خشک و خواص آن

در هر 100 گرم انجیر خشک، 249 واحد کالری، 3/3 گرم پروتئین، 9/0 گرم چربی، 69 گرم کربوهیدرات و 6/5 گرم فیبر وجود دارد. به عبارت دیگر شاید در هر 3 عدد انجیر خشک 5 گرم فیبر وجود دارد. استفاده از فیبر بیشتر در رژیم غذایی باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت و یا بیماری‌های قلبی می‌شود که از لحاظ پزشکی خوردن انجیر خشک توصیه می‌شود.

 همچنین از فواید دیگر انجیر خشک کنترل قند خون ، کاهش کلسترول خون ، بهبود عملکرد روده و …می‌باشد. 

خواص انجیر خشک

انجیر خشک دارای میزان کلسیم بسیاری می‌باشد، به طوری که در نصف فنجان انجیر خشک ۱۲۱ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد. مصرف کافی کلسیم باعث سلامت و رشد استخوان ها شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد بنابراین انجیر مصرف انجیر خشک برای استخوان‌های شما نیز مفید می‌باشد. بزرگسالان روزانه به ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌گرم کلسیم نیاز دارند. یک فنجان انجیر خشک شده ۱۲ درصد از نیاز فرد برای کلسیم را برطرف می کند.اگر مایلید در رژیم غذایی خود از خوراکی های غنی از کلسیم استفاده کنید انجیر خشک می‌تواند گزینه‌ی بسیار مناسبی باشد.

یکی دیگر از فواید انجیر خشک می‌تواند دارای آهن بودن آن است به طوری که میتواند مقداری از آهن مورد نیاز بدن شما را فراهم کند. نصف فنجان انجیر خشک حاوی ۱٫۵ میلی گرم آهن است. اگر بدن شما دچار کمبود آهن است، مصرف انجیر خشک به شما توصیه می‌شود. همچنین آهن یک ماده معدنی ضروری برای کمک به حمل اکسیژن در خون شما می‌باشد. کم بودن میزان مصرف آهن در رژیم غذایی شما، باعث کاهش تحویل اکسیژن به سلول‌های بدنتان می‌گردد و در نتیجه موجب احساس خستگی، ضعف و قرار گرفتن در معرض ابتلا به عفونت می‌شود. مردان و زنان بالای ۵۱ سال به ۸ میلی گرم آهن در روز نیاز دارند و زنان بین ۱۹ تا ۵۰ سال به مصرف روزانه‌ی ۱۸ میلی‌گرم آهن نیاز دارند.

انجیر خشک به علت دارا بودن پتاسیم مناسب ، بخشی از نیاز بدن شما به پتاسیم را براورده کرده و درنتیجه به کاهش فشار خون کمک کند. نصف فنجان انجیر خشک حاوی ۵۰۷ میلی‌گرم پتاسیم است. 

روش خیساندن در آب


ابتدا بهتر است انجیر‌های خشک را از وسط باز کنید ، سپس آن‌ها را یکی یکی با آب سرد بشویید و در نهایت انجیر‌های خشک را در ظرفی مانند لیوان بریزید. به ازای هر 5 یا 6 عدد انجیر، یک لیوان آب ولرم به آن اضافه کنید.
ظرف آب و انجیر را به مدت 1 الی 2 روز در یخچال قرار دهید تا انجیر‌ها نرم شوند. پس از این مدت می‌توانید، آب انجیر را جدا کرده و به عنوان یک نوشیدنی گوارا مصرف کنید یا مخلوط انجیر و آب ان را در مخلوط کن با یکدیگر مخلوط کرده و روزانه یک فنجان از آن را میل کنید.

از خواص آب انجیر می‌توان به مقوی بودن آن برای سیستم‌های گوارشی، تنفسی و کبد اشاره کرد. برای افرادی که کم خونی دارند فوق العاده مفید است. کلیه‌ها و مثانه را تقویت می‌کند ، تب بر می‌باشد در درمان تکرر ادرار و سرماخوردگی تاثیر بسزایی دارد. همچنین مصرف آب انجیر التهاب روده و دستگاه گوارشی را تسکین می دهد و در درمان زخم معده نیز بسیار مفید است.

میزان مصرف آب انجیر می‌تواند روزانه 1 فنجان تا 3 فنجان در روز با توجه به طبع افراد باشد.

توجهات در مصرف آب انجیر:

از آنجا که انجیر طبع گرمی دارد، زیاده روی درمصرف آن موجب غلظت خون در افراد گرم مزاج می شود. همچنین خوردن آب انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و زیاده روی در مصرف آن باعث نفخ شکم و اسهال می‌شود.

طرز خیساندن انجیر خشک در شیر

طرز تهیه شیر انجیر خشک بسیار شبیه به آب انجیر خشک می‌باشد. انجیر‌ها را از وسط باز کرده و پس از اطمینان از سالم بودن، آنها را با آب سرد بشویید تا کاملا تمیز شوند. انجیر‌ها را در یک ظرف دردار ریخته و به ازای ۶-۵ عدد انجیر باید یک لیوان شیر به آن اضافه کنید. درب ظرف را بسته و یکی دو روز در یخچال نگهداری کنید تا انجیر‌ها نرم شوند. همچنین می‌توانید مخلوط انجیر و شیر را در مخلوط کن میکس کرده و سپس کمی گلاب به آن اضافه کنید.
شیرینی این معجون را می‌توانید براساس ذائقه خود با کم و زیاد کردن مقدار انجیر تنظیم کنید.

موارد استفاده از انجیر خشک

انجیر خشک دارای خواص بسیاری می‌باشد و استفاده‌های بسیاری از آن می‌شود. از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

_ خوردن انجیر خشک همراه پسته ، بادام و گردو موجب تقویت حافظه و قدرت تعقل و تفکر شده و گنجاندن آن در برنامه غذایی زنان باردار باعث تقویت حافظه جنین می شود.

_ برای افرادی که از لحاظ جسمی ضعیف هستند خوردن انجیر خشک بسیار مؤثر است.

_ انجیر از نظر طب قدیم ایران، گرم و تر است و سردی مضر برای بدن را می‌زداید. مصرف 7 عدد انجیر نیمه خشک در شب‌ها برای سردی بدن بسیار مفید است.

_  مصرف روزانه انجیر خشک برای از بین بردن بوی بد دهان مفید است و همچنین باعث سفید شدن دندان‌ها و جرم‌گیری آن‌ها می‌شود و در ورم لثه موجب تسکین درد و رفع التهاب می‌گردد.

_ انجیر خشک به دلیل دارا بودن قند فراوان نیز باعث فعالیت سلول‌ها و تولید انرژی زیاد در بدن می شود.

_ انجیر خشک چاق کننده بوده، ملین و کاهنده خشم است. از طرفی مصرف انجیر تر هم موجب لاغری و کاهش  وزن می‌شود.

_ مخلوط انجیر با عسل در تسکین زخم معده بسیار مفید است.

_ جوشانده انجیر خشک درمان کننده التهاب مجاری، دستگاه تنفسی، کلیه و ذات الریه می‌باشد.

_ خوردن انجیر خشک خیسانده در روغن زیتون در صبح ناشتا، برای رفع یبوست مؤثر است.

_ انجیر خشک برای درمان سوء هاضمه مفید است و همچنین درمان کننده‌ی نفخ و باد معده می‌باشد.

_ برای تقویت موی خانم‌ها استفاده از انجیر خشک می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

_ انجیر خشک باعث تقویت قوای جسمانی بدن می‌شود و برای کسانی که دچار کم خونی هستند مصرف روزانه 10 عدد انجیر خشک توصیه می‌شود.

نتیجه گیری

همواره مصرف مواد و خوراکی‌های مغذی بسیار مفید می‌باشد. انجیر خشک نیز به عنوان یک خوراکی بسیار مغذی و سالم حاوی بسیاری از مواد مناسب برای بدن انسان می‌باشد و به همین دلیل پزشکان و همچنین معصومین علیهم السلام در روایات خود توصیه به مصرف انجیر ( چه از نوع تر و چه از نوع خشک) نموده‌اند. همینطور در قرآن نیز به انجیر اشاره شده و این نشان از اهمیت این خوراکی مفید و سالم دارد. گذشته از فواید و خواص انجیر خشک شیرینی و مزه‌ی خوش آن نیر یکی از عواملی است که بسیاری از افراد به این خوراکی علاقه دارند.

مجموعه آجیل و خشکبار آرمشت با تولید و بسته بندی محصولات با کیفیت و مفید تلاش دارد در جهت سلامت و رضایت مشتریان عزیز گام بردارد. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید باشد.

0 نظرات

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس